"Va fi similar cu stema Rusiei". Un expert în securitate propune schimbarea stemei Republicii Moldova

Dumitru Mînzărari, expertul în securitate și fostul secretar de stat la Ministerul Apărării de la Chişinău, a scris pe pagina sa de Facebook o postare în care propune Parlamentului să schimbe stema Republicii Moldova dintr-un vultur cu un cap, in vultur cu doua capete. Mînzărari a explicat motivul solicitării sale și a atașat o poză cum ar arăta aceasta. 

"Propun Parlamentului Republicii Moldova si solicit cetatenii cu gandire similara, sa sustina:

Schimbarea stemei Republicii Moldova din vultur cu un cap, privind spre Vest, in vultur cu doua capete, unde al doilea priveste spre Est. Imaginea propunerii se anexeaza.

Argumentare: in pofida faptului ca suntem o republica parlamentara, unde prin Constitutie scrie ca politica externa a statului este promovata de Guvern, Presedintele tarii a preluat in mod neclar si magic aceste responsabilitati. 
Plus, va fi similar cu stema Rusiei - arata misto, nu?

Uitati-va ce scrie dl Dodon, din Bruxelles, cateva minute in urma: 
"Efectuez o vizită de lucru de două zile la Bruxelles, unde voi avea întrevederi cu mai mulți oficiali din cadrul UE, NATO și Senatului Belgiei. Reamintesc că ultima vizită a Președintelui Republicii Moldova la capitala Belgiei a avut loc în februarie 2017.
Vom discuta agenda relațiilor bilaterale și multilaterale cu David-Maria Sassoli, Președintele Parlamentului European; Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate; Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Negocierile de Extindere; Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, David McAllister, Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European; Maroš Šefčovič, Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energetică, și Sabine Laruelle, Președintele Senatului Belgiei.
În cadrul acestor întrevederi vor fi abordate multiple întrebări ce țin de implementarea reformelor în țara noastră, dezvoltarea cooperării economice și comerciale cu partenerii europeni, agenda energetică, securitatea regională, etc."

Alternativ poate suspendam Guvernul, ca ce avem nevoie de el, daca Presedintele oricum cheltuie bani pe calatorii externe, in incalcarea legilor? Cel putin salvam banii bugetari?", a scris expertul în securitate și fostul secretar de stat la Ministerul Apărării de la Chişinău, Dumitru Mînzărari

CITEȘTE ȘI: Igor Dodon a plecat la Bruxelles. Cu cine se va întâlni şeful statului în capitala Belgiei

Lasă un comentariu