"Va fi o schimbare majoră!" Tesla pregătește un nou sistem de navigație

Sistemele de navigație capătă o importanță semnificativă în industria auto datorită faptului că viitoarele mașini autonome vor avea nevoie de hărți precise cu sisteme și funcții avansate pentru a se orienta în mod corespunzător și a identifica corect destinațiile, scrie automarket.ro.

Marile companii de tehnologie au intuit acest potențial, astfel că Google Maps sau Apple Maps sunt două dintre sisteme oferite în prezent pentru diverși constructori parteneri.

Pe de altă parte, unii constructori preferă să dezvolte propriile sisteme de navigație pentru a avea un control cât mai bun asupra datelor, iar unul dintre cele mai bune exemple este Here Maps, aplicația dezvoltată de Nokia și cumpărată ulterior de BMW, Audi și Mercedes.

Tesla face de asemenea parte din această categorie, iar constructorul american a anunțat că lucrează la o nouă versiune a propriului sistem de navigație. "O schimbare majoră la sistemul de navigație vine în prima parte a anului 2018. Va fi la ani-lumină distanță de actualul sistem, dar îl testam riguros înainte să-l lansăm", a dezvăluit CEO-ul Elon Musk pe rețeaua de socializare Twitter.

Totuși, este cunoscut faptul că Tesla își respectă relativ rar promisiunile, astfel că nu este sigur că lansarea noului sistem de navigație va avea loc conform planului anunțat acum.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu