Va fi construit ORAȘUL VIITORULUI! Proiectul se va întinde pe aproape 26.000 de km pătraţi

Embed:

Prinţul saudit Mohammed bin Salman a anunţat planurile pentru înfiinţarea unui nou oraş pe litoralul Mării Roşii.

Investiţia se va ridica la 500 de miliarde de dolari şi se va întinde pe o suprafaţă de aproape 26 de mii de kilometri pătraţi.

Proiectul, care va fi dedicat noilor tehnologii, este condus de un fost director executiv al companiei Siemens.

Într-o rară apariţie publică, la o conferinţă care promova proiectul, prinţul - care este şi prim viceprim-ministrul Arabiei Saudite - a vorbit despre ideea din spatele iniţiativei.

''Ne concentrăm pe câteva domenii de activitate - unele sunt punctele slabe ale economiei saudite, altele sunt punctele noastre forte în Orientul Mijlociu, iar altele sunt noile tehnologii în care dorim să facem pionierat şi să le susţinem în proiectul NEOM'',a spus prim viceprim-ministru al Arabiei Saudite, prințul Mohammed bin Salman.

Oraşul viitorului se va întinde de-a lungul a 468 de kilometri de litoral, în Arabia Saudita, Egipt şi Iordania.

Proiectul va fi deschis cercetătorilor din toate ţările şi de toate religiile, promit iniţiatorii. NEOM va fi alimentat exclusiv din energie regenerabila solară şi eoliană, iar reţelele de transport vor fi 100% ecologice.

Oraşul este conceput să devină un veritabil hub de dezvoltare, tehnologie şi comerţ. NEOM va funcţiona ca o zonă economică independentă, va avea propriile legi şi propriul cod fiscal pentru a promova investiţiile şi comerţul.

În ultimii 2 ani, prinţul moştenitor saudit a mai făcut astfel de anunţuri surprinzătoare: el a declarat că vrea să vîndă o cotă parte din compania petrolieră de stat, Aramco. Iar recent a anulat interdicţia impusă femeilor care doreau să obţină permisul de conducere.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu