V-Lux 3 – un bridge super-zoom de la Leica

Leica Camera AG a adăugat o nouă cameră foto în portofoliul său. Leica V-Lux 3 este un bridge super-zoom cu senzor de imagine CMOS de 12.1 Megapixeli şi zoom optic 24x. Conform companiei, noul produs va fi disponibil din luna ianuarie 2012 şi va fi comercializat ca o alternativă la camerele foto DSLR entry-level.

Un lucru interesant este că partea optică şi tehnica din interior este aceeaşi ca la Panasonic Lumix DMC-FZ-150. Ambele au acelaşi obiectiv Leica DC Vario-Elmarit cu 24x optic, 4.5-108mm f/2.8-5.2, şi ambele au capacitatea de a filma Full HD la 1080p cu 60Cps în format AVCHD.

Câteva din caracteristicile importante ale lui V-Lux 3 sunt: ecranul LCD de 3 inci se poate îndrepta aproape în orice unghi posibil, fotografiere în rafală şi un microfon stereo integrat.

Deci, una peste alta, performanţele Leica V-Lux 3 ar trebui să fie foarte apropiate sau la fel cu ale lui Panasonic Lumix DMC-FZ150, singurele modificări fiind, bineînţeles, la design şi la preţ, dar cel mai important este că garanţia va fi extinsă cu încă doi ani în loc de unul, iar în pachet veţi primi softul Adobe Photoshop Elements şi Premiere Elements pentru editarea fotografiilor şi videoclipurilor. Amândouă vor putea fi down-loadate de pe site-ul Leica Camera Web imediat după înregistrarea camerei cumpărate.

Preţul la care se aşteaptă să fie disponibilă Leica V-Lux 3 este de 949$.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu