Utilizatorii Windows, sfătuiți să șteargă QuickTime de pe calculatoare. Avertizarea experților

O echipă de experți în securitate informatică a departamentului american al securității interne (CERT) a transmis un mesaj public în care sfătuiește utilizatorii sistemelor de operare Windows să dezinstaleze aplicația QuickTime de pe calculatoarele personale pentru a elimina posibilitatea de a fi atacat informatic prin intermediul acestui program, scrie digi24.ro.

Cei de la CERT au publicat anunțul în urma unui articol al societății de securitate informatică Trend Micro care indica faptul că Apple, care a dezvoltat programul QuickTime de rulare a fișierelor în format audio și video, nu mai asigură actualizările de securitate ale softului pentru Windows, iar programul prezintă două vulnerabilități care pot fi exploatate de hackeri.

„Exploatarea vulnerabilităților programului QuickTime pentru Windows poate permite desfășurarea unor atacuri informatice prin care să fie preluat controlul de la distanță al sistemelor informatice afectate”, indică alerta emisă de experții de la CERT.

Singura posibilitate de reducere a riscurilor este dezinstalarea programului QuickTime, versiunea pentru Windows”, potrivit aceluiași anunț, care mai arată că alerta nu se aplică versiunii QuickTime ce funcționează pe calculatoarele sau dispozitivele mobile ale Apple.

Cei de la societatea Trend Micro nu au cunoștință până la acest moment de vreun atac informatic care ar fi valorificat vulnerabilitatea softului QuickTime, însă recomandă deopotrivă, pe site-ul lor de internet, că cea mai bună modalitate de apărare este „dezinstalarea versiunii QuickTime pentru Windows, cât mai repede posibil”. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu