UTIL: Top șapte rețete delicioase în care poți folosi ouăle rămase de la Paște

După Paște, se iîntamplă să rămânem cu o mulțime de ouă colorate pe care nimeni nu le mai mănâncă. Și pentru că risipa nu ne place sub nicio formă, ne-am gândit să vă împărtășim câteva soluții pentru a folosi ouăle fierte în rețete delicioase.

Iată care sunt acestea:
 
1. Sandvișuri:
 
Adaugă ouă, țelinp, ceapa verde, muștar sau maioneză și cât ai clipi ai pregătit un sandviș delicios. Pentru un plus de savoare, poti adăuga curry sau chili.

2. Salată:
 
Taiate în felii sau cuburi, ouăle vor completa perfect orice salată de legume, însă sunt perfecte și pentru salatele cu pește sau pui. 
 
3. Ouă picante:
 
Taiati ouale in doua si scoateti galbenusul. Zdrobiti galbenusul cu o furculita si adaugati sos iute, mustar, maioneza, ceapa verde, sare si piper. Amestecati pana la omogenizarea compozitiei si umpleti albusurile goale cu aceasta.
 
4. Orez prăjit cu ou:
 
Nu trebuie decât să fierbem orezul timp de aproximativ 15 minute, după care să îl transferăm într-o tigaie bine incinsă cu ulei. Adăugăm ouăle fierte tăiate cubulețe și lăsăm pe foc timp de 2 minute, doar cât să incâlzim ouăle. Se servește imediat.
 
5. Ouă murate:
 
Adăugați într-un vas aceeași cantitate de apă și oțet, câteva boabe de muștar și de piper și lăsați la fiert până dă în clocot. Ulterior se ia vasul de pe foc. Ouăle se așează în borcane, peste ele turnându-se amestecul cald. Se pune capacul și se lasă la răcit înainte de a fi băgat la frigider.
 
6. Burrito:
 
Pentru burrito se folosesc, de obicei, ouă făcute omletă, însă se pot folosi și ouăle rămase de la masa de Paște. Puteți adăuga în plus brânză, orez și legume.
 
7. Ouă cu legume:
 
Ouăle fierte fac pereche foarte bună cu legumele pe care le-ați uitat în congelator. Nu aveți nevoie decât de broccoli sau orice alte legume pe care le găsiți prin frigider, sos de stridii sau sos de pește și câțiva căței de usturoi. Căliți usturoiul puțin, adăugați legumele tăiate mărunt și sosul. Adăugați ouăle și gătiți până când acestea se încălzesc. Adăugați sare și piper după gust.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu