UTIL! Cum închizi și deschizi Chrome rapid, fără să pierzi nimic

Google Chrome ascunde foarte multe funcții utile, dar o particularitate nu foarte evidentă este cum închizi și deschizi Chrome rapid, fără să pierzi nimic, scrie playtech.ro.

Google Chrome este cel mai popular browser la ora actuală, iar această performanță a fost atinsă datorită mai multor considerente. Pe lângă faptul că este făcut de Google, vă sincronizează toate datele de navigare între Chrome pe PC sau Mac și Chrome pe smartphone sau tabletă. Suportă extinderea funcționalității printr-un număr vast de extensii și beneficiază de actualizări regulate ce se instalează singure în cazul descoperirii unor vulnerabilități.

Pe de altă parte, Google Chrome nu este un browser perfect. Se mai blochează uneori. Începe să consume o contitate absurdă de resurse hardware și, când te aștepți mai puțin, afișează un mesaj de eroare precum cel de mai sus. Dacă știi însă cum închizi și deschizi Chrome rapid, toate acele detalii înșirate mai sus, nu prea contează. Nu de alta, dar după restartare, toate tab-urile deschise sunt unde le-ați lăsat, împărțite pe ferestre. Singurele care se pierd sunt datele pe care le-ați fi completat într-un formular online în momentul în care s-a blocat browserul. Chiar și dacă scrieți un email sau lucrați la un document în Google Drive, acelea sunt salvate în timp real, în mod automat pe serverele Google, deci sunt șanse infime să le pierdeți în cazul unui restart.

Indiferent de motivul pe care îl ai, dacă vrei să știi cum închizi și deschizi Chrome rapid, este suficient să ții minte o comandă. În bara de adresă de la Google Chrome se pot tasta mai multe comenzii și este cea mai rapidă cale pentru a modifica diverși parametri de funcționare ai browser-ului. În ceea ce privește repornirea rapidă, fără ghilimele, trebuie să tastați în bara de adresă ,,chrome://restart”. Confirmați cu Enter. În doar câteva momente, în funcție de performanța PC-ului vostru și de numărul de tab-uri pe care le aveați deschise, Chrome ar trebui să se închidă și redeschidă automat, cu toate tab-urile pe care le aveați deschise înainte de introducerea comenzii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu