UTIL! Ce să mănânci dimineața ca să arzi calorii toată ziua şi să PREVII CANCERUL

Acest mic dejun sănătos şi delicios te va ajuta să pierzi din greutate şi va preveni cancerul de colon; durează doar 15 minute să îl prepari, notează doctorulzilei.ro.

Iată 4 motive pentru care mesele pe bază de fulgi de ovăz trebuie integrate în rutina alimentară zilnică:

Senzaţia de saţietate: fulgii de ovăz sunt bogaţi în fibre, care îţi vor oferi senzaţia de saţietate a unui mic dejun, până la momentul următoarei mese. Mai mult, ei stimulează digestia; aşadar, sunt ideali pentru persoanele care vor să piardă în greutate.

Reglează nivelul colesterolului: datorită fibrelor sănătoase pe care ovăzul le conţine, nivelul colesterolului se va regla.

Reglează tensiunea arterială: în afară tuturor ingredientelor care reglează tensiunea, fulgii de ovăz reprezintă cea mai bună soluţie, având în vedere că sunt bogaţi în fibre vegetale.

Lupta împotriva cancerului: Ingredientele din cereale diminuează riscul cancerului la colon, conform numeroaselor studii. Fulgii de ovăz pot fi extrem de utili în prevenirea cancerului de san, ovarian sau de prostată.

Reţeta de fulgi de ovăz cu banană şi scorţişoară

Ingrediente:
1 cană de fulgi de ovăz
1 banană feliată
1 lingură de miere
1/2 de cană de lapte
1 linguriţă de scorţişoară
Câteva nuci mărunţite

Mod de preparare: pune fulgii de ovăz în lapte şi lasă-i aşa timp de 10-20 de minute. Adaugă mierea şi amestecă bine. Pune apoi bananele şi nucile, şi continuă să amesteci. Ulterior adaugă şi scorţişoară.

Înlocuieşte micul dejun cu acest amestec de cel puţin 3 ori pe săptămâna şi te vei bucura de o siluetă de invidiat dar şi de prevenţia cancerului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu