"Usatîi trebuie tras la raspundere penală pentru fărădelegile sale". Opinia experţilor

Embed:

Liderul formaţiunii "Partidul Nostru" Renato Usatâi trebuie să răspundă penal pentru toate fărădelegile săvârşite. Legăturile dubioase pe care acesta le are cu interlopii ruşi demonstrează încă o dată că este o figură controversată în politica moldovenească. Declaraţiile aparţin invitaţilor emisiunii Fabrika de aseară. 

"Eu am spus ca şi în cazul grupării Petrenco arestat. Trebuie eliberate mandate de arest şi de început procesul de anchetă asupra aspectului de daune securităţii naţionale. Fără a intenta dosare pe această direcţie nu vom clarifica situaţia, iar instituţiile statului nu trebuie împiedicate. Ele trebuie să-şi facă meseria", a declarat analistul politic, Victor Gurău.  

"Este vorba de un interlop. Protectorul lui principal şi el nu ascunde aceasta în discuţii private este, confirmat şi de Gorbunţov. Boris Uşerovici este o persoană care, dincolo de faptul că este bancher, este membru al gruparii criminale Sontevscoe şi prestează servicii de spălare de bani. Şi Renato Usatâi este membru al grupării criminale are şi poreclă cum se obişnmueste la ei, îi spune Hatiko", a spus bloggerul Veaceslav Balacci. 

Fostul viceministru de interne Ghenadie Cosovan spune că din 2009 Republica Moldova a devenit o ţară de tranzit pentru mafioţi.

"Am observant fenomenul Filat, 2009. Acum se developează alte două fenomene. Vreau să vă spun că Republica Moldova nu este un teritoriu unde se dau lupte geopolitice a marilor puteri, dar este un spaţiu unde se dă o luptă pe viaţă şi pe moarte de crimă organizată. Internaţională", a precizat Ghenadie Cosovan, fost viceministru de Interne.

În cadrul emisiunii, colonelul în rezervă al Serviciului de Informaţii şi Securitate, Alexandru Popescu, a declarat că arestările politicienilor nu trebuie să se oprească aici:

"Ceea ce astăzi s-a început. Important este să nu se oprească. Noi avem nevoie să consolidăm capacităţile organelor de drept. Este important să folosim pârghiile care au fost până acum elaborate. Noi trebuie să consolidăm aceste organe şi în acelaşi timp să asigurm o monitorizare ca ele să nu iasă din limita legalităţii."

Recent, bloggerul Veaceslav Balacci a realizat un interviu exclusiv cu bancherul rus Gherman Gorbunţov, în care acesta a povestit despre legăturile lui Renato Usatâi cu interlopi din Federaţia Rusă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu