Usatîi ÎŞI APĂRĂ apropiatul implicat în trafic de droguri: "Cu roşii şi porumb nu o să ajungem departe"

Un apropiat al liderului formațiunii "Partidul Nostru", Renato Usatîi, a fost reținut pentru trafic de droguri. Potrivit portalului deschide.md, este vorba despre Nicolae Hacico, inclus în lista formaţiunii lui Usatîi pentru alegerile parlamentare de acum doi ani, dar și în lista pentru Consiliul Municipal Chișinău în 2015. Potrivit sursei citate, apropiatul lui Usatîi a urinat pe el, la vederea mascaţilor şi a cătuşelor.

Hacico a fost reținut în data de 13 septembrie. Potrivit deschide.md, el i-ar fi mințit pe doi cetățeni israelieni că în țara noastră pot fi cultivate legal plante cu efecte psihotrope și le-a eliberat pentru această activitate o licență falsă, contra sumei de 25.000 de euro.

Afaceriștii importau semințe de cannabis din Olanda, după care le cultivau și le prelucrau în Moldova. Ulterior, substanțele narcotice urmau să fie transportate în Rusia și Uniunea Europeană.

După ce au fost reținuți, cetățenii israelieni le-au spus anchetatorilor că Hacico le-ar fi organizat o întâlnire cu Renato Usatîi, pe care l-a prezentat ca fiind cel mai influent politician și viitorul premier al Republicii Moldova.

Într-o postare pe o reţea de socializare, Usatîi recunoaşte că s-a întâlnit cu indivizii din Israel.

"Aproximativ cu un an în urmă m-am întâlnit cu aceşti israelieni. Aceştia au spus că reprezintă o companie canadiană şi vor să cultive un fel de iarbă. Ei m-au întrebat dacă avem teren în acele sate unde sunt primari de-ai noştri", a spus Usatîi. 

Liderul formaţiunii "Partidul Nostru" a mai adăugat că nu vede nicio problemă în cultivarea acestor plante pe teritoriul ţării:

"Ţara e îngenuncheată. Doar cu roşii şi porumb nu o să ajungem departe."

Cei doi cetăţeni ai Israelului au fost plasați în arest la domiciliu. Potrivit deschide.md, ei l-ar fi contactat pe Hacico, care i-ar fi ajutat să fugă în stânga Nistrului.

În timpul perchezițiilor la domiciliul suspecților, polițiștii au depistat stupefiante în cantități deosebit de mari și aparate pentru consumul drogurilor.

În urma prelucrării plantelor, bănuiții urmau să obțină o sută de kilograme de substanțe narcotice și ar fi câștigat aproximativ 200.000 de euro.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru trafic de droguri. Dacă va fi găsit vinovat, membrul formațiunii Partidul Nostru, Nicolae Hacico, riscă până la şapte ani de închisoare.

Hacico, este unul din cei 12 membri ai consiliului politic al formaţiunii "Partidul Nostru". El a fost numărul 29 pe lista partidului lui Renato Usatîi la alegerile parlamentare din 2014, iar în 2015 a candidat pentru un fotoliu de consilier în Consiliului Municipal Chişinău.

Pe pagina lui de pe o rețea de socializare, sunt mai multe poze în care apare alături de Renato Usatîi, dar şi de vicepreşedintele formaţiunii, Nicolae Ţipovici.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu