Usatîi: Afacerea cu prelucrarea deşeurilor, deschisă împreună cu fiul procurorului general al Rusiei, aparţine lui Dodon

Embed:

Afacerea privind prelucrarea deşeurilor la Moscova deschisă împreună cu fiul procurorului general al Federaţiei Ruse, Igor Ceaika, este un proiect al preşedintelui ţării Igor Dodon, şi nu al fratelui său, Alexandru, aşa cum s-a anunţat oficial. De această părere este liderul formaţiunii "Partidul Nostru", Renato Usatîi. Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Carmena Sterpu, a spus că Igor Dodon nu comentează aceste afirmaţii. 

"Care fratele lui Igor Dodon şi unde acţionar cu Ceaika. Dacă vorbim real, este businessul lui Igor Dodon, dar pe numele fratelui lui, haideţi... s-a dus el de la Sadova şi a devenit "velikii businessman", a precizat Renato Usatîi.

Astfel a comentat Renato Usatîi subiectul privind afacerea cu prelucrarea deşeurilor în care este implicat fratele mai mic al lui Igor Dodon. Liderul formaţiunii "Partidul Nostru" admite că şeful statului are legătură directă cu legea care autorizează arderea deşeurilor în întreprinderi speciale, iniţiativă ce a fost criticată dur de ecologişti.

"Igor Nicolaevici, ştiţi cum, el merge acolo, unde miroase a bani. Ştii, cum iai o bucăţică de caşcaval şi se duce şoricelul. Aici pot fi şi 40 de legi adoptate, dar dacă miroase a oleacă de dolari la Moscova, de ce nu, dar acolo miroase", a explicat liderul formaţiunii "Partidul Nostru".

Anterior, şi directorul executiv al Mişcării pentru Dezvoltarea Durabilă "GREEN Moldova", Annaslav Yakovenko, a declarat că este probabil ca în spatele legii privind arderea deşeurilor în întreprinderi specializate ar sta interesele familiei şefului statului Igor Dodon. De asemenea, expertul a spus că legea adoptată de Parlament în data de 16 august nu prevede niciun mecanism clar stabilit care urmează să fie aplicat în cazul arderii gunoiului. Astfel, metodele ieftine şi de calitate proastă din Rusia ar putea fi preluate şi de ţara noastră, sub protecţia alianţei de guvernare.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, a declarat, recent, pentru Publika TV că afirmațiile lui Annaslav Yakovenko despre interesele familiile lui Igor Dodon în cazul afacerii cu prelucrarea deşeurilor sunt lipsite de temei şi nu au legătură cu realitatea. Cât despre declaraţiile lui Renato Usatîi, şeful statului a decis să nu le comenteze.

Potrivit siteului bbc.ru, Igor Ceaika deţine 40% din întreprinderea de prelucrare a deşeurilor în Rusia, iar fratele şefului statului, Alexandru Dodon - 10 la sută. A doua jumătate este deţinută de către un om de afaceri rus.

Potrivit BBC, compania a fost înregistrată oficial în data de 30 august, iar principala activitate este colectarea deșeurilor nepericuloase. Pe Alexandru Dodon şi Igor Ceaika îi leagă şi alte afaceri.

În luna iulie, cei doi au început să colaboreze în domeniul construcţiilor. Alexandru Dodon, fratele mai mic al preşedintelui ţării, a devenit deţinătorul a 15 procente din acţiunile „Archplay Development”, companie de construcţii deţinută de Igor Ceaika.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu