Usain Bolt va fi testat pe o perioadă nedeterminată de clubul australian Central Coast Mariners

Fostul mare atlet jamaican Usain Bolt, care visează să devină fotbalist profesionist, va fi testat "pe o perioadă nedeterminată" de Central Coast Mariners, a anunţat miercuri acest club australian, scrie agerpres.ro.

"Programul său de antrenament e astfel structurat pentru a vedea dacă el poate atinge un nivel de joc care să-i permită să aibă un contract de profesionist", a explicat directorul executiv al lui Mariners, Shaun Mielekamp. "Asta poate dura trei săptămâni, dar şi trei luni sau şase. Sau poate şi mai mult, cine ştie. Timpul ne-o va spune", a continuat oficialul clubului din Gosford, localitate la nord de Sydney.

După ce s-a retras de pe piste anul trecut, sprinterul cu opt medalii de aur la Jocurile Olimpice s-a antrenat cu echipele Borussia Dortmund (Germania), Mamelodi Sundowns (Africa de Sud) şi Stromsgodset (Norvegia).

Presa a anunţat de mai multe săptămâni că Bolt se va antrena cu Marines, iar clubul a confirmat miercuri această informaţie.

"Sunt foarte nerăbdător să vin în Australia", a declarat Bolt, în vârstă de 31 de ani, care va sosi în cursul acestei luni.

"E visul meu să devin fotbalist profesionist şi ştiu că asta implică multă muncă şi mult antrenament ca să ating nivelul necesar pentru a putea juca şi a avea un impact în A-League", a continuat Bolt, fan al lui Manchester United.

"Întotdeauna am spus că totul e posibil, că nu trebuie să te gândeşti la limitele tale, şi sunt nerăbdător să răspund acestei provocări", a spus jamaicanul.

Ca să semneze un contract de profesionist, Bolt trebuie "să-l impresioneze pe antrenor", a afirmat Mielekamp, potrivit căruia venirea fostului atlet nu este "o campanie de publicitate". El a adăugat: "Usain nu este un jucător sub contract. Timpul ne va spune cum vor evolua lucrurile."

Mariners va debuta în noua ediţie din A-League pe 21 octombrie pe terenul lui Brisbane Roar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu