Ursula von der Leyen este noul președinte al Comisiei Europene

Embed:

Ursula von der Leyen este noul președinte al Comisiei Europene. Parlamentul European a aprobat candidatura ei cu 383 de voturi din 733, cu nouă mai multe decât avea nevoie. Von der Leyen îl succede pe Jean-Claude Juncker și devine prima femeie care ocupă această funcție.

Ea este văzută drept o soluție de compromis după ce favoriții Frans Timmermans și Manfred Webber nu au fost agreați de toți liderii Uniunii Europene.

Anterior, Von der Leyen și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Apărării al Germaniei. Ursula von der Leyen provine dintr-o familie de politicieni. Tatăl ei, Ernst Albrecht, a fost prim-ministru în landul Saxonia Inferioară. Ea este membră a Uniunii Creștin-Democrate, din care face parte şi Angela Merkel.

În urmă cu câţiva ani, Ursula a fost acuzată că ar fi plagiat 29 de pagini din teza ei de doctorat precum şi de faptul că ar fi introdus date false în CV-ul ei.

O comisie universitară a ajuns la concluzia că, într-adevăr, există pasaje plagiate, dar nu atât de multe ca să i se retragă titlul de doctor. Consiliul European urmează să-l aprobe pe belgianul Charles Michel în fruntea sa și pe franceza Christine Lagarde în funcția de președinte al Băncii Centrale Europene în cadrul următoarea reuniune.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu