Ursula Von der Leyen: Brexit-ul va fi doar începutul, nu sfârșitul relației UE-Marea Britanie

Brexit-ul, dacă se va întâmpla, va fi doar începutul relației între Marea Britanie și UE, nu sfârșitul. Declaraţia a fost făcută de președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează France 24, citează digi24.ro.

Într-un avertisment implicit pentru susținătorii Brexit din Marea Britanie care argumentează o așa-numită "despărțire curată" de Uniunea Europeană, fără un acord în vigoare, a spus că cele două părți vor trebui să lucreze pentru a construi din nou legături după Brexit.

De asemenea, ea a dat un impuls Dublinului în lupta pentru Brexit, numindu-l pe irlandezul Phil Hogan în funcția de comisar pentru Comerț, care a fost însărcinat cu negocierea unui acord comercial post-Brexit cu Londra, o mișcare pe care primul ministru irlandez Leo Varadkar a apreciat-o drept "un avantaj cert".

"Brexit-ul, dacă se va întâmpla, nu este sfârșitul a ceva, ci este începutul relației noastre viitoare", a spus ea.

Von der Leyen, fost ministru al Apărării în Germania, va prelua conducerea echipei executive a UE pe 1 noiembrie - a doua zi după ce premierul Boris Johnson a promis să scoată Marea Britanie din Blocul comunitar, cu sau fără un acord.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu