Urşii, SPAIMA locuitorilor dintr-o comună din România. Animalele au dat buzna în mai multe gospodării

Embed:
O comună din România este asediată de urşi de aproape o săptămână. Localnicii din comuna Milaş din Bistriţa-Năsăud sunt în alertă, pentru că animalele au intrat în mai multe gospodării şi au atacat animalele domestice.

Urşii au atacat o stână, de unde au furat zece oi. Localnicii nu mai lasă mioarele pe câmp, ci le țin în țarc, sub supravegherea unei haite de câini: "Oile mi le-am adus acasă. Nu mai pot sta pe deal cu ele. Îmi prinde oile".

O altă familie a rămas fără un porc de peste 100 de kilograme, după ce ursul a spart ușa grajdului și a năvălit înăuntru. Au pus gard electric, au lăsat un radio pornit toată noaptea și, împreună cu vecinii, fac focul ca să sperie ursul.

"Ştiu că-s ocrotiţi prin lege, dar unul care a făcut a doua oară aceeaşi manevră, vă daţi seama că în secunda doi trebuie achitat. Din fericire au fost numai porci, dar dacă era un om?", a afirmat un bărbat.

Localnicii apelează la orice mijloace ca să sperie animalele.

Autoritățile locale se plâng că în zonă numărul urșilor a crescut, în timp ce habitatul lor de la munte este afectat de defrișări.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu