Urs Imboden, schior originar din Elveţia, a vizitat Moldova pentru a treia oară

Embed:

Este schior elviţian, însă la competiţiile internaţionale reprezintă Moldova. A ales să obţină cetăţenia Moldovei pentru că a fost pus pe lista neagră în ţara sa natală. Este vorba despre schiorul Urs Imboden. Unul dintre cei mai controversaţi sportivi din istoria sportului moldovenesc a vizitat Moldova, ca să cunoască mai bine ţara, să bea puţin vin şi să acorde un scurt interviu în exclusivitate pentru Publika TV.

Urs Imboden, schior originar din Elveţia, a vizitat Moldova pentru a treia oară. Prima dată a fost în 2006 când acesta a obţinut cetăţenia moldovenească. A doua şi a treia - au fost vizite personale. Sportivul se simte dator să cunoască mai bine ţara pe care o reprezintă, mai ales că are şi un lucru anumit care îi place în Moldova.

În 2006, Urs Imboden a fost pus de federaţia de schi din Elveţia într-o situaţie penibilă. Acesta a fost exclus din lotul naţional de schi alpin fără nicio explicaţie.

La Jocurile Olimpice de iarnă din acest an schiorul originar din Elveţia a abandonat prima cursă a probei de slalom. Imboden îşi asumă răspunderea pentru acest eşec, însă chiar dacă are o vârstă înaintată sportivul crede că va mai aduce lauri datorită formei bune în care se află.

Cel mai bun rezultat din cariera lui Urs Imboden a fost clasarea pe locul trei în topul celor mai buni schiori din Europa, în sezonul 2008-2009. În întreaga sa carieră acesta a câştigat 2 etape şi de 5 ori s-a ridicat pe podium la etapele Cupelor Europene şi mondiale.

Lasă un comentariu