Următoarele alegeri parlamentare vor costa peste 50 de milioane de lei. IATĂ pe ce vor fi cheltuiţi banii

Embed:

Următoarele alegeri parlamentare vor costa peste 50 de milioane de lei, cu nouă milioane mai mult decât cele din 2010. Devizul de cheltuieli a fost stabilit, astăzi, de Comisia Electorală Centrală. Instituţia şi-a aproat şi propriul buget pentru anul viitor.

Pentru următorul scrutin parlamentar, care ar putea fi organizat la sfârşitul lui 2014 sau la începutul anului 2015, Comisia Electorală Centrală a cerut de la Guvern 52 de milioane de lei. Aproape 80 la sută din această sumă va fi destinată salarizării funcţionarilor electorali şi pentru tipărirea buletinelor de vot.

La precedentele alegeri parlamentare, statul a cheltuit peste 43 de milioane de lei. CEC şi-a stabilit propriul deviz de cheltuieli. Bugetul pentru anul viitor al instituţiei se ridică la peste 41 de milioane de lei. Dint aceşti bani, vor fi cumpărate calculatoare pentru cele peste două mii de secţii de votare, în cadrul implementării sistemului electoral automatizat "Alegeri".

Alte aproape cinci milioane de lei sunt pentru Centrul de Instruire continuă în domeniul electoral. CEC a mai rezervat 320 de mii de lei pentru eventualele scrutine locale noi din anul viitor. Restul banilor este destinat cheltuielilor ordinare ale Comisiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu