Urmărirea penală pentru "Creditele" PSRM din Bahamas. Reacţia deputaţilor

Urmărirea penală privind presupusa finanţare ilegală a PSRM şi a liderului informal al socialiştilor, Igor Dodon, avansează. Deputatul PPDA Iurie Reniţă, care a dezvăluit recent o schemă de spălare de bani din zona off-shore, utilizaţi pentru finanţarea campaniei prezendinţiale a lui Igor Dodon în 2016, susţine că Procuratura Anticorupţie i-a transmis că în dosar e vizată o instituţie media afiliată PSRM.

Deputatul Iurie Reniță a publicat pe facebook răspunsul primit de la procurori, pe care l-a intitulat "Bahamas-ul tot mai aproape de Procuratura Anticorupţie". El susţine că ar fi vizată activitatea "Exclusiv Media SRL", deţinută de deputatul PSRM Corneliu Furculiță. Șeful adjunct al Procuraturii Anticorupţie, Ion Munteanu, l-a mai informat pe deputatul Reniță că oamenii legii așteaptă răspunsurile comisiilor rogatorii din afara ţării.

"E o dovadă în plus cu ceea cu ce se ocupă Dodon şi PSRM. Bahamas este o acoperire rusească, categoric. Off-shore-urile din Bahamas sunt cele ale Federaţiei Ruse. Iată de unde vine finanţarea şi de aceea el trebuie de scos în afara legii şi PSRM, dar şi Dodon să stea nu în beciurile de la Condriţa, cu preoţii aghezmuiţi şi să cânte imnul Federaţiei Ruse", a spus deputatul PPDA, Iurie Reniţă. 

Deputații blocului "ACUM" pun la îndoială că aceste informaţii vor fi investigate conform legislaţiei.

"Cred că procurorii au ce investiga, trebuie să vină ei şi să ne spună, este sau nu este. - Va fi posibil asta? - Acum va fi dificil, pentru că ceea ce va încerca să facă el - să aibă un procuror docil", a comunicat deputatul PAS, Igor Grosu.

"Igor Dodon o să facă tot posibilul şi imposibilul ca acest dosar să fie murat şi clasat", a spus deputatul PPDA, Alexandru Slusari. 

Recent, deputatul socialist Petru Burduja, fost administrator al companiei "Exclusiv Media", a negat informaţiile prezentate de Iurie Reniţă, dar a evitat să ofere alte detalii.

"- Cred că sunt nişte declaraţii sterile, de fapt, făcute de un deputat. Eu credeam că noi suntem într-o coaliţie cu domnul Reniţă, dar înţeleg că el se ocupă cu ce lui trebuie. - Cunoașteți despre dosar penal cu "Exclusiv Media"? - Eu o să vă dau explicaţii, de ce Dumneavoastră grăbiţi lucrurile...", a spus deputatul PSRM, Petru Burduja. 

Deputații Iurie Reniță, Octavian Țîcu și Lilian Carp au depus o sesizare la Procuratura Generală în 23 octombrie. Ei au cerut investigarea finanțării PSRM în campania prezidențială din 2016, invocând suspiciuni că în procesul electoral au fost utilizate scheme financiare dubioase.

"Eu am propus o soluţie mai simplă - de a vota comisia, de a cerceta pe Igor Dodon, chiar şi în condiţiile în care există doar un procuror interimar şi a-l diferi Justiţiei. Motive sunt mai mult decât suficiente", a menţionat deputatul neafiliat, Octavian Ţîcu. 

În ziua demiterii guvernului Sandu, de la tribuna Parlamentului, Octavian Ţîcu le-a cerut din nou deputaţilor să semneze pentru anchetarea penală a lui Igor Dodon.

Şi deputaţii PDM sunt interesaţi de rezultatul anchetei.

"Nu vreau să mă expun în locul organelor competente, dacă s-a adresat un deputat cu un demers oficial, să aşteptăm şi un răspuns de la organele competente", a spus deputatul PDM, Eugeniu Nichiforciuc. 

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, nu a răspuns încă la solicitarea postului nostru de televiziune pentru a comenta acuzațiile deputatului Iurie Reniţă.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu