Urmările cazului Skripal. Diplomaţii americani declaraţi persona non-grata au părăsit ambasada SUA la Moscova

Diplomaţii americani declaraţi persona non-grata de către Rusia ca măsură de retorsiune la expulzarea a 60 de diplomaţi ruşi din SUA în scandalul Skripal au părăsit joi dimineaţă ambasada SUA la Moscova.

Câteva zeci de diplomaţi americani şi familiile lor au părăsit incinta ambasadei îmbarcaţi în trei autocare şi un microbuz, în jurul orei locale 06:30 (03:30 GMT), în ultima zi stabilită de Moscova pentru ca ei să iasă de pe teritoriul rus, scrie Agerpres.ro.

Serghei Skripal, fost agent dublu rus care locuia în Marea Britanie, şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică la 4 martie la Salisbury, în sud-vestul Angliei. Londra a acuzat deschis Rusia de implicare în acest caz şi a anunţat expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi de pe teritoriul britanic..

La finalul lunii martie, Rusia a replicat la măsurile de expulzare a 150 dintre diplomaţii săi aflaţi în Marea Britanie, SUA şi alte ţări aliate, anunţând expulzarea a 60 de diplomaţi americani (58 de angajaţi ai ambasadei SUA la Moscova şi doi angajaţi ai consulatului american la Ekaterinburg) şi închiderea consulatului SUA la Sankt Petersburg.

Săptămâna trecută, Ministerul de Externe rus a anunţat că Marea Britanie trebuie să-şi reducă într-un termen de 30 de zile numărul de reprezentanţi ai Ambasadei şi consulatelor sale în Rusia până la nivelul la care se ridică numărul de membri ai personalului diplomatic rus din Marea Britanie, după ce 23 de diplomaţi britanici au fost deja declaraţi persona non-grata în Rusia.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu