URGIE în Costa Rica: Uraganul Otto a ucis 10 oameni, lăsând pe drumuri alţi 11.000

Embed:

Uraganul Otto, care a afectat săptămâna trecută Costa Rica, a lăsat în urmă cel puțin zece persoane decedate, 11.000 de sinistrați și 2.778 de kilometri de drumuri distruse într-un total de 412 de localități, potrivit autorităților guvernamentale citate de EFE, potrivit Agerpres.ro.

Este primul bilanț realizat de Comisia Națională de Urgență (CNE) după trecerea uraganului care a afectat cu ploi abundente întreaga țară și a devastat zona din nord în special cantoanele Los Chiles, Guatuso, Upala, Bagaces și La Cruz.

Pagubele preliminare suferite de drumuri sunt estimate la 13 milioane de dolari, cu un drum total impracticabil la Bagaces din cauza distrugerii unui pod, alături de 1.598 de case care au fost avariate.

CNE a pus la dispoziția sinistraților 30 de hoteluri. Președintele țării, Luis Guillermo Solís, a recunoscut că există probleme în privința furnizării de alimente sinistraților găzduiți în 12 hoteluri din localitatea Upala. El a asigurat însă că autoritățile guvernamentale se vor deplasa în zonă pentru a putea livra celor afectați ajutoare și medicamente.

Institutul Costarican al Electricității (ICE) a restabilit 95 % din cele 62.000 de linii electrice afectate de uragan și a reparat avariile suferite de serviciul de telecomunicații.

Otto s-a abătut asupra țării ca uragan de categoria 2, cu vânturi de până la 175 de kilometri pe oră și ploi de 200 de litri pe metrul pătrat, echivalând cu precipitațiile dintr-o întreagă lună de iarnă. Ploile abundente au provocat alunecări de teren, avalanșe de pietre și căderi de copaci în cantoanele La Cruz, Upala, Guatuso, Los Chiles și Bagaces.

Otto este cel mai mare uragan care lovește direct Costa Rica din istoria statisticilor meteorologice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu