URGIE ALBĂ PESTE MOLDOVA. Sute de drumari și mii de polițiști monitorizează starea drumurilor din țară

Aproape 460 de copii din şase raioane nu au putut ajunge astăzi la şcoală din cauza ninsorii abundente. Se circulă în condiţii de iarnă în toată ţara, iar la Troiţa Nouă, Anenii Noi şi pe traseul spre Leuşeni sunt restricţii de circulaţie pentru camioane. Sute de drumari şi peste 300 de autospeciale lucrează non-stop. De la 7 dimineaţa, peste 1100 de tone de antiderapant au fost împrăştiate pe şoselele din ţară.

"De azi dimineață lucrăm, de la ora 6. După cum vedeți, întruna ninge, lucrăm nu avem ce face, în rest ne uităm și noi cum a fi timpul mai departe."

"De la ora 2 de noapte lucrăm, întruna și întruna. De la ora 7 dimineața am făcut o tură înainte și după ne-am întors înapoi, de la Chișinău la Ialoveni. Greu, tare greu se lucrează, dar oamenii nu înțeleg nimic."

Din cauza ninsorii, în Chişinău şi în localităţile de la periferii au fost scurtate temporar traseele unor linii de troleu şi autobuz pentru a facilita intervenția muncitorilor de la deszăpezire.

Conducerea IGP a triplat numărul de agenţi aflaţi la datorie.

"Peste o mie de poliţişti sunt implicaţi atât pe traseele naţionale, cât şi inspector de sector în localităţile rurale pentru a acorda ajutor cetăţenilor care nimeresc în dificultate. Pe parcursul ultimelor 24 de ore poliţia a acordat ajutor la peste 700 de persoane care au nimerit în dificultate", a declarat Gheorghe Cavcaliuc, şef adjunct Inspectoratul General al Poliţiei.

"Se circulă bine, se circulă normal. Nu ştiu cum mai departe cum e. "

" În general e binişor, văd că se lucrează, tehnica lucrează, la general e bine. E iarnă, domnilor, cum vreţi? "

Prioritatea numărul unu este ca niciun om să nu fie blocat în trafic, atrage atenţia ministrul Economiei şi Infrastructurii.

"Cetăţenii noştri care nu au necesitate de urgenţă să ajungă sau să iasă cu unităţile lor de transport în oraş ar fi bine să se oprească un pic ca să ne dea nouă posibilitatea ca să putem pune toate echipajele pe toate drumurile naţionale şi locale", a declarat Gheorghe Cavcaliuc, şef adjunct Inspectoratul General al Poliţiei.

O atenţie specială va fi acordată vehiculelor folosite la transportul elevilor, pentru a evita incidentele.

"Fiecare unitate de transport urmează a fi monitorizată şi acordată în momentul în care este necesitate de a fi acordată ajutorul necesar respectiv. La fel, vin cu un îndemn faţă de colegii de colegii de la Ambulanţă. În momentul în care aveţi necesitate neapărat apelaţi prin intermediul 112 ajutorul fie al poliţiei, fie al nostru, al colegilor de la Ministerul Apărării, ca să venim să deblocăm situaţia", a spus Mihail Harabagiu, şef IGSU.

Aflaţi în inspecţie pe traseu, ministrul Economiei, Chiril Gaburici, şi cel al Apărării, Eugen Sturza, au dat o mână de ajutor şoferilor aflaţi în dificultate.

Iar cu sprijinul tehnicii militare, mai multe vehicule înzăpezite au fost scoase din nămeţi. În ultimele 24 de ore s-au produs 105 accidente rutiere soldate cu 9 răniţi. În apropiere de Străşeni o maşină care circula cu viteză a derapat, iar şoferul şi cei doi pasageri au fost răniţi.

Șase localităţi din ţară au rămas fără curent electric. Vârstnicii şi persoanele cu dizabilităţi au primit asistenţă din partea poliţiştilor. Unei bătrâne din raionul Leova, agenţii i-au aprins focul în sobă şi i-au deszăpezit curtea.

Potrivit meteorologilor, la noapte, ninsorile vor mai scădea din intensitate, dar vântul va bate în rafale de până la 70 de kilometri pe oră.

"Cel mai mult va ninge în partea centrală, aşteptăm ca Chişinăul, Călăraşul şi Criuleni cu cantităţi impresionante. Codul galben este pentru ninsori puternice, polei, vant şi troiene care se vor forma in urma vantului", a spus Gennadii Roșca, meteorolog.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu