Urechean: La alegerile locale, lupta se va da între PLDM și PCRM

Embed:

"Pentru alegerile locale din această vară, lupta decesivă se va da între PLDM și PCRM, deaceea Consiliul Național Politic al Alianței "Moldova Noastră" (AMN) a votat fuzionarea cu PLDM." Declarația a fost făcută de președintele AMN, Serafim Urechean, în cadrul unei conferințe de presă organizată împreună cu președintele PLDM, Vlad Filat.

Deși nu neagă participarea sa la alegerile locale din acestă vară, Urechean susține că nu a fuzionat cu PLDM pentru funcții. "Nu mă interesează funcțiile. O să vedem cea mai eficientă formulă de participare în comun", a specificat acesta.

Președintele PLDM, Vlad Filat, l-a felicitat pe Serafim Urechean și a menționat că Partidul Liberal Democrat și Alianța Moldova Noastră au aceleași obiective. "Suntem compatbili ca formațiune, ca și idei, mai mult suntem compatibili ca și oameni", a punctat Filat.

Liderul PLDM a specificat că până la sfârșitul săptămânii va fi pregătit acordul de fuzionare, iar în cel mult trei săptămâni va fi organizat Congresul partidelor.

Serafim Urechean a declarat că AMN a fost un produs al fuzionării, care și-a îndeplinit misiunea.

Amintm că, ieri, 13 martie, Consiliul Naţional Politic al Alianței “Moldova Noastră” a decis să fuzioneze cu Partidul Liberal Democrat din Moldova . În favoarea fuzionării AMN cu PLDM au votat 74 din cei 114 membrii ai consiliului AMN. Printre cei care au votat pentru fuzionare au fost Serafim Urechean şi Leonid Bujor.

AMN s-a constituit la 19 iulie 2003 prin fuziunea Alianţei Social-Democrate din Moldova (ASDM), Partidului Liberal (PL) şi a Alianţei Independenţilor din Republica Moldova (AIRM).

Amintim că la ultimele alegeri din 2010, AMN a acumulat 2.05% voturi, nu a trecut pragul electoral şi a rămas înafara Legislativului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu