Uraganul Matthew continuă să facă victime. Furtuna a ajuns în Florida şi a ucis sute de oameni

Embed:

Uraganul Matthew continuă să facă victime. Furtuna care a ajuns deja în statul american Florida a ucis 283 de oameni în Haiti. Majoritatea persoanelor şi-au pierdut viaţa fiind loviţi de copacii scoşi din rădăcini şi de lucrurile luate de vânt. 

Autorităţile din Haiti susţin că 30 de mii de case au fost distruse. Oamenii spun că au pierdut tot ceea ce au agonisit o viaţă:

"Aici au murit 12 persoane. Una dintre ele am găsit-o chiar aici. Printre victime este şi un copil de doar şase ani. Pe un alt micuţ l-am găsit speriat într-un copac".

Uraganul a lovit puternic şi insulele Bahamas. Un jurnalist american a fost pe cale de a fi luat de vânt în timp ce încerca să facă un reportaj.


Între timp, meteorologii din Statele Unite au declarat că uraganul Matthew a crescut în intensitate şi a fost plasat la doar o treaptă de categoria cea mai înaltă de pe scara Saffir-Simpson, care măsoară intensitatea acestor fenomene. Furtuna a ajuns în Florida, iar preşedintele american, Barack Obama, a declarat stare de urgenţă în statul respectiv.

Peste două milioane de americani au primit ordin să-şi părăsească locuinţele: "Dacă ne priviţi acum şi locuiţi în zonele de evacuare, trebuie să plecați într-o regiune în care veţi fi în siguranţă. Dacă ne vedeţi, fugiţi imediat din regiune. Mai aveţi foarte puţin timp".

Furtuna este însoţită de ploi abundente şi rafale de vânt de 205 kilometri pe oră. Matthew este cel mai puternic uragan înregistrat în ultimii 12 ani în insulele din Marea Caraibelor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu