Uraganul Matthew a ajuns la categoria patru. MILIOANE de AMERICANI, evacuaţi

Embed:

Uraganul Matthew a crescut în intensitate, fiind încadrat la categoria 4, şi mai mult de două milioane de americani au primit ordin joi să evacueze locuinţele pe coasta atlantică, pe fondul apropierii furtunii, care a făcut deja aproape treizeci de morţi în Caraibe şi a devastat Haiti, scrie Agerpres.ro.

Uraganul, cel mai puternic care afectează zona de decenii, se află la doar 290 de kilometri sud-est de Florida şi bate cu vânturi susţinute de 220 de kilometri pe oră, a anunţat joi centrul american de monitorizare a uraganelor (NHC). Matthew se află la doar o treaptă de categoria cea mai înaltă de pe scara Saffir-Simpson care măsoară intensitatea acestor fenomene.

Guvernatorul de Florida, Rick Scott, i-a avertizat pe locuitori că vânturile ar putea ajunge până la 240 km pe oră.

''Nu mergeţi la surfing, nu mergeţi pe plaje. Veţi fi ucişi'', i-a atenţionat el.

Guvernatorul a anunţat că a activat 1.000 de membri suplimentari ai Gărzii naţionale, aducând la 2.500 numărul militarilor pregătiţi să intervină pentru evacuări şi pentru gestionarea adăposturilor. Aproximativ 4.000 de membri suplimentari sunt în stare de alertă şi pot fi desfăşuraţi rapid.

Bătute de vânturi, multe plaje şi oraşe din Florida, de obicei frecventate de mulţi turişti, erau pustii joi, iar apa şi conservele au dispărut de pe rafturile unor supermarketuri. Circa 80% din zborurile programate joi la Miami au fost anulate, potrivit autorităţilor aeroportuare.

Şi statele americane Georgia şi Carolina de Sud au emis ordine de evacuare a locuinţelor aflate pe litoral.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu