Uraganul Maria: Cel puţin 15 oameni au murit, iar peste 20 au fost daţi dispăruţi pe insula Dominica

Embed:

Cel puţin 15 oameni au murit, iar peste 20 au fost daţi dispăruţi pe insula Dominica în urma uraganului Maria. Echipajele de intervenţie lucrează fără întrerupere pentru a înlătura consecinţele stihiei. 

Premierul Roosevelt Skerrit susţine că a petrecut în zbor aproximativ 24 de ore pentru a analiza când de mari sunt pagubele materiale. Sute de case au fost distruse, iar generatoarele spitalelor au fost oprite din cauza inundaţiilor. Oamenii care au rămas fără acoperiş deasupra capului speră să primească ajutor din partea autorităţilor.

"Din puţinul pe care l-am avut nu a mai rămas nimic. Totul a fost distrus. Am cerut Guvernului să ne ajute şi să nu ne mai ofere lemn pentru a ne construi locuinţele pentru că nu vor fi suficient de rezistente."

"Nu avem din ce trăi fiindcă am pierdut totul. Am rămas fără case. Acum nu mai ştim ce să facem. Vom vedea ce va decide Guvernul. "

Anterior, Uraganul Maria a lăsat în beznă insula Puerto Rico. 3,5 milioane de localnici au rămas fără energie electrică. Furtuna a adus rafale de vânt de 250 de kilometri pe oră şi a doborât zeci de copaci.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu