Uraganul Maria a făcut primele victime. Un om a murit, după ce stihia a lovit insula Guadalupe

Embed:

 Uraganul Maria a lovit Puerto Rico. Vântul suflă în rafale cu o viteză de peste 250 de kilometri pe oră.

Uraganul a făcut şi victime, după ce a devastat insula Guadalupe din Caraibe. Zeci de case au rămas fără acoperişuri, iar unele drumuri au fost blocate de copacii căzuți.

80 de mii de locuinţe au rămas fără curent electric. Sute de salvatori intervin pentru a ajuta sinistraţii ale căror case au ajuns sub apă.

Potrivit meteorologilor, stihia se apropie de Insulele Virgine, aşa că Maria va rămâne la categoria 4 sau 5. Oamenii şi-au făcut rezerve de combustibil şi produse alimentare. Mulţi au ales să se refugieze în statul american Florida.

"Locuiesc pe insulele Virgine. Ne aflam acolo atunci când teritoriul a fost devastat de uraganul Irma. Atunci, o mulţime de oameni au pierdut tot ce aveau. Am venit aici pentru că nu vrem să înfruntăm şi uraganul Maria. "

"Este o situaţie foarte tristă. În timpul uraganului multe case din Puerto Rico vor fi distruse, iar oamenii fără adăpost se vor afla în pericol. E grav ceea ce se va întâmpla pe insulă."

Uraganul Irma a devastat în ultimele două săptămâni mai multe insule din Caraibe și o mare parte din statul american Florida.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu