Uraganul Irma și-a mai pierdut din intensitate, însă situaţia rămâne GRAVĂ

Embed:

Uraganul Irma și-a mai pierdut din intensitate. Autoritățile americane au coborât nivelul furtunii până la gradul 2, însă au avertizat că rămâne periculoasă.

Rafalele de vânt bat în continuare cu o viteză de peste 170 de kilometri pe oră, iar orașul Miami din Florida, deși a fost cruțat de uragan, este inundat.

Până acum, trei oameni au murit în statul american, în urma stihiei.

Președintele Donald Trump a decretat stare de catastrofă naturală în Florida. Acesta a declarat că va merge în curând acolo pentru a evalua pagubele provocate de uraganul Irma și pentru a vorbi cu autoritățile despre modalitățile de a-i ajuta pe americanii care au rămas fără adăpost în urma dezastrului.

În total, aproape 7 milioane de oameni din Florida și statele vecine au primit ordin de evacuare. 385 de centre de primire au fost organizate de autorităţi în clădirile solide din Florida, precum stadioane şi şcoli.

Serviciul meteorologic Accuweather a estimat că pagubele provocate de uraganele Irma și Harvey vor costa peste 290 de miliarde de dolari, sau 1,5 puncte procentuale din PIB-ul țării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu