URAGAN pe piețele financiare la vestea că Trump e la un pas să devină președinte

Piețele financiare sunt în cădere liberă pe măsură ce numărătoarea voturilor din SUA indică tot mai clar că Donald Trump este viitorul președinte al SUA. 

Primele burse prăbușite după tsunami-ul declanșat de surpriza din alegerile americane sunt cele asiatice. Indicele Nikkei din Japonia a suferit o cădere de peste 4 procente în doar câteva ore. Și celelalte bursee asiatice sunt puternic zguduite, scrie realitatea.net.

Indicele Dow Jones Future s-a prăbușit cu 600 de puncte, ceea ce înseamnă că bursele americane vor începe ziua de tranzacționare în cădere liberă.

Și prețul petrolului s-a ieftinit masiv în cursul nopții - prețul barilului la petrolul crud a coborât cu 4%, până la 43 de dolari.

Investitorii panicați au vândut masiv acțiuni în ultimele ore și cel mai important indicator Futures pentru S&P 500 Index a scăzut cu 4 procente. După Brexit, S&P 500 a pierdut 5,3 procente în două zile.

Moneda mexicană, pesos-ul s-a devalorizat brusc la cel mai mic nivel din ultimii 22 de ani. 

Americanii au venit în număr mare la urne marți pentru a-și alege președintele și au oferit lumii întregi o surpriză uriașă. Donald Trump conduce lupta electorală și se impune în mai multe state cheie în care Hillary Clinton ar fi trebuit, potrivit estimărilor, să câștige destul de ușor. 

Citeşte şi: ALEGERI SUA. Donald Trump conduce lupta electorală. Bursele S-AU PRĂBUŞIT (LIVE TEXT)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu