Intoxicaţie în masă la un colegiu din Capitală: Cinci elevi, transportaţi la spital

Embed:

Cinci adolescenți au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu vapori de vopsea, în Căminul Colegiului Tehnologic din Capitală. Este vorba despre o fată și patru băieți cu vârstele cuprinse între 16 și 17 ani.  Anunțul a fost făcut de către vicedirectorul instituției medicale, Valentina Rotari. Administraţia instituţiei de învăţământ a recunoscut că, anterior, un perete a fost vopsit, însă nu vede în cele întâmplate nimic grav.

Incidentul a avut loc aseară, în jurul orei 23. Directorul nu a fost de găsit însă pentru a oferi mai multe detalii, iar şeful adjunct, Ludmila Boguş, a refuzat să vorbească cu presa.

"Să-mi asum răspunderea nu am nicio dorinţă. Vă spun că nu este nimic grav, copiii sunt în afara oricărui pericol. Pur şi simplu s-a făcut aşa un ecou."

Nici studenţii din cămin nu au fost foarte vorbăreţi. Aceştia au refuzat să răspundă la întrebări, de teamă că vor avea probleme. Aceştia ne-au confirmat însă că li s-a făcut rău ieri, după masă, imediat cum a fost vopsit peretele căminului.

"Am spus la intendentă şi...
- Vă durea capul, ameţeaţi? - Da. - Când a început să vopsească peretele? - Ieri, pe la ora 14."

"Ei au vopsit din zi până seara, au vopsit şi în celălate cămine. N-au deschis nimic, o fată le-a spus, dar ei au început cu pretenţii, deschideţi uşa la balcon, dar şi aşa suflă vântul prin aceste balcoane."

În prezent, un singur tânăr rămâne internat la Institutul Mamei și Copilului din Capitală.

"Au fost externați patru din cei cinci deja dimineața, la o perioadă de șapte ore. Imediat atunci la o perioadă de jumătate de oară de la examinare unul dintre cei cinci a fost internat în toxicologie. La moment și starea celui de al cincelea este satisfăcătoare", a spus vicedirectorul „Institutului Mamei și a Copilului”, Valentina Rotari.

Am încercat să luăm o reacţie de la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, însă purtătorul de cuvânt al instituţiei nu a răspuns la telefon.

Totodată, reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică ne-au spus că, în prezent, investighează toate circumstanţele incidentului.

loading...

Lasă un comentariu