Unul dintre principalii finanțatori ai PPDA CRITICĂ DUR concursul pentru funcţia de Procuror General şi ameninţă cu proteste

Unul dintre principalii finanțatori ai PPDA, Alexandru Machedon, critică dur concursul pentru funcţia de Procuror General. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul candidat din partea ACUM la şefia SIS menţionează că aceste concursuri sunt trucate şi regizate.

"Astăzi am început să mă întreb dacă Blocul ACUM într-adevăr doreşte să facă Reforma Procuraturii şi Reforma Justiţiei în Republica Moldova.

Dna Ministru a Justiţiei, vă bateţi joc de noi? Se vede de la o poştă ca aceste concursuri sunt trucate şi regizate. Nu mai am încredere în Dvs. şi tot felul de poveşti despre justiţia corectă pe care o vom avea, reforme, meritocraţie şi "cei mai buni judecători şi procurori".

Vă adresez o singură întrebare - cu ce Ştefan Gligor este mai rău ca cei patru care au fost preselectaţi pentru postul de Procuror General?

O altă întrebare către colegii de la Platforma DA, de ce toleraţi toate aceste tâmpenii, de ce nu blocaţi deciziile prosteşti şi concursurile mimate? Timp de patru ani la protestele din PMAN am cerut o reformă a justiţiei autentică şi un adevărat Procuror General, dar acum se întâmplă cu totul altceva.

P.S. Să nu ajungă timpul să ieşim din nou la proteste", a precizat Alexandru Machedon.

PUBLIKA.MD aminteşte că Ministerul Justiției a ales patru candidaţi pentru funcţia de Procuror General, care vor fi propuşi Consiliului Superior al Procurorilor. Este vorba de juristul Vladislav Gribincea, despre care se vehicula că ar fi favoritul cursei. Pe lângă Gribincea, au fost aleși fostul procuror din Găgăuzia, Alexandr Stoianoglo, Oleg Crîșmaru, dar şi Veaceslav Soltan.

În competiţia finală nu a ajuns însă Ştefan Gligor candidatul pentru care societatea civilă a semnat o petiţie ca să-l înainteze în concurs.

Concursul pentru funcţia de procuror-şef a iscat şi scandaluri. Candidatul Octavian Bodareu, procuror în municipiul Bălți, este nemulţumit că Ministerul Justiţiei i-a respins dosarul. El a declarat pentru Publika TV că, deși a depus actele potrivit regulamentului de participare, Ministerul Justiției a considerat că acesta nu a fost complet. Bodareu consideră că în acest fel comisia încearcă să limiteze participarea procurorilor în concurs. Ministrul Olesea Stamate nu a comentat acuzaţiile.

Şi Artur Lupaşco, un alt candidat la funcţia de procuror general, s-a plâns că dosarul nu i-a fost admis tot din cauza lipsei declarației pe propria răspundere. El spune că a încercat să depună actele în weekend, dar uşa Ministerului Justiţiei ar fi fost închisă, lucru negat însă de Stamate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu