Unul dintre partenerii lui Veaceslav Platon în Laundromatul Rusesc a fost reținut la Moscova

Embed:

Unul dintre principalii parteneri de la Moscova ai oligarhului Veaceslav Platon în Laundromatul Rusesc a fost reținut de Comitetul de Anchetă al Federației Ruse. Este vorba despre omul de afaceri Valeri Markelov, despre care portalul de investigații zeppelin.md a scris că e un personaj apropriat de FSB și capul unui veritabil imperiu financiar, creat pe seama Căilor Ferate Ruse.

Markelov este acuzat de corupție și spălare de bani, după denunțurile bancherilor Alexandr Antonov și Gherman Gorbunțov, scrie today.md.

Potrivit unei investigații realizată de portalul Zeppelin, parteneriatul dintre Veaceslav Platon și Valeri Markelov a vizat și atacul raider asupra Universalbank, de la Chișinău, produs în anul 2011.

CITEŞTE ŞI: Zeppelin.md: Jumătate din cei 230 de mil. USD furați din bugetul Rusiei au fost spălați prin BEM

"Platon se implică plenar, la comanda patronilor săi din FSB, în atacul raider asupra Universalbank a lui Gherman Gorbunțov, cu care grupul Yakunin de la Căile Ferate Rusești (RJD) intrase în reglări de conturi, încercând să recupereze o pretinsă datorie", scriu cei de la zeppelin.md. În aceste reglări de conturi erau implicați Boris Ușerovici și Valeri Markelov.

CITEŞTE ŞI: CARUSELUL FINANCIAR al lui Platon. DOVADA că interlopii ŢOPA sunt implicaţi în LAUNDROMATUL RUSESC

Conform unei scheme identice celei aplicate în Laundromat, cu ajutorul judecătorilor moldoveni subordonați, Platon îl deposedează în 2011 pe Gorbunțov de banca de la Chișinău. Iar operațiunea este realizată cu implicarea directă a lui Renato Usatîi.

CITEŞTE ŞI: Zeppelin.md: Atacurile asupra sistemelor bancare din Ucraina şi Moldova, coordonate din acelaşi centru de comandă de la Moscova

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu