Unul dintre moldovenii reţinuţi pentru furturi din case de lux şi magazine din Germania, Italia şi Austria, în arest pentru 30 de zile

Embed:

 

Unul dintre cei doi hoţi moldoveni reţinuţi pentru furturi din case şi magazine de lux din Germania, Italia şi Austria a primit 30 de zile de arest preventiv. Decizia a fost luată astăzi de magistraţii Judecătoriei Chişinău. Învinuitul va sta după gratii la Penitenciarul numărul 13.

Bărbatul nu a comentat decizia instanţei.

Procurorii vor cere mandat de arestare şi pe numele celui de-al doilea suspect reţinut

Bănuiţii de 34 şi 37 de ani au antecedente penale pentru furt şi trafic de droguri. Se presupune că ei conduceau o gruparea infracţională, din care fac parte încă 15 moldoveni.

Aceştia vindeau lucruri furate şi în Moldova. Din banii câştigaţi, bănuiţii îşi cumpărau case, terenuri şi maşini de lux.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi bărbaţi reţinuţi riscă până la 15 ani de închisoare pentru conducerea unei grupări infracţionale şi până la 10 ani pentru contrabandă şi spălare de bani.

Ceilalţi 15 suspecţi urmează să fie daţi în căutare internaţională.

Procurorii au efectuat 18 percheziţii în mai multe locații din ţară la toţi bănuiţii şi au găsit lucruri furate în valoare de aproximativ 6 milioane de lei. De asemenea, a fost aplicat sechestru pe bunuri de 10 milioane de lei. Potrivit procurorilor, cei 17 moldoveni s-au îmbogăţit cu peste 20 de milioane de euro din furturi.

DETALII AICI: PERCHEZIŢII DE AMPLOARE. Un grup de moldoveni jefuia case de lux din Germania şi Italia. Prejudiciul este de 20 MILIOANE DE EURO

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu