Unul dintre izvoarele cu cel mai mare debit de apă din ţară a fost curăţat. "Aici e apă virgină, ea nu are contact cu nimic"

Embed:

Unul dintre izvoarele cu cel mai mare debit de apă din ţara noastră a fost curățat şi amenajat astăzi. Este vorba despre "Izvorul Mare", din localitatea Cotova, raionul Drochia. Tot astăzi a fost dat în folosinţă un pod ce asigură legătura dintre două părţi ale satului. 

După slujba de sfinţire a izvorului, oamenii s-au grăbit să umple vasele cu apă.

"Pentru oameni izvorul acesta este sursă de viaţă. Aici e apă virgină, ea nu are contact nu nimic".

"Aici făceau toţi şi nunţi, şi botez. Iar de Bobotează aici se făcea slujbă, şi se sfinţea apa".

"Era un dezastru ceva timp în urmă. Acum e mai plăcut".

"Copiii erau nevoiţi să umble în cizme de cauciuc pe aici. După fiecare ploaie, era imposibil să mergi pe aici din cauza noroiului. Acum este o plăcere să te plimbi pe aici".

Autorităţile locale au cheltuit aproape 300.000 de lei pentru lucrările de amenajare şi de curăţare a izvorului. Cea mai mare parte a banilor a fost alocată din Fondul Ecologic.

"Gardul care ne înconjoară, podul, zidul, căsuţele totul a fost făcute recent în 2013-2014. Au fost instalaţi doi piloni de electricitate ca pe vitor să putem sfinţi apa la Bobotează", a zis primarul comunei Cotova, Tudor Vortolomei.

Totodată, a mai fost construit un pod care le va uşura calea spre spital, grădiniţă, şcoală şi primărie, la aproape 100 de familii din localitate.

"În acest sat, dar şi în multe alte sate, au fost şi vor mai fi realizate multe proiecte de infrastructură cu suportul Partidului Democrat. Primăria nu avea astfel de posibilități pentru a face aşa investiţii", a menţionat deputatul PD, Sergiu Sârbu.

Potrivit specialiștilor, izvorul din satul Cotova, raionul Drochia, are un debit de 300 de litri de apă pe secundă.

Lasă un comentariu