Unul dintre fondatorii Vine şi HQ Trivia a murit din cauza unei supradoze

Colin Kroll (34 de ani), cofondatorul platformei video Vine şi al HQ Trivia, a fost găsit mort, duminică dimineaţa, la New York, din cauza unei supradoze, scriu BBC News şi Billboard, scrie mediafax.ro.

Kroll era şi CEO-ul HQ Trivia, începând din septembrie, iar poliţia din New York a fost alertată de prietena acestuia.

NYPD a afirmat, pentru THR şi TMZ, că indiciile iniţiale arată drept cauză a decesului o supradoză, dar informaţia urmează să fie confirmată.

Decesul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt şi de partenerul lui Kroll, Rus Yusupov.

Fost inginer la Yahoo, Kroll a lansat Vine, o aplicaţie prin care se puteau crea clipuri de 6 secunde, în 2012, alături de Yusupov şi Dom Hofmann. Aplicaţia a fost achiziţionată de reţeaua socială Twitter înainte de lansare, pentru 30 de milioane de dolari.

Vine a ajuns la un maxim de 200 de utilizatori, iar Kroll a fost director general şase luni, în 2014, până când a fost îndepărtat.

Twitter a închis aplicaţia anul trecut, dar clipurile create sunt încă disponibile pe reţeaua socială.

Kroll şi Yusupov au lansat aplicaţia HQ Trivia, un joc cu întrebări de cultură generală, care a ajuns la un maxim de popularitate în septembrie 2017, dar anul acesta a ieşit din Top 100 cele mai descărcate aplicaţii din App Store, magazinul de aplicaţii pentru iPhone. Numărul de utilizatori estimaţi se ridică la peste 2 milioane, iar în septembrie a lansat un al doilea joc HQ Word.

Aplicaţia a prezentat şi show-uri live, care au fost găzduit de vedete precum Jimmy Kimmel şi Bert from Sesame Street. În cadrul acestor emisiuni, concurenţii câştigă premii în bani.

Kroll a cunoscut drept o persoană controversată. Publicaţia Recode a dezvăluit, că a fost îndepărtat de Twitter, din cauza comportamentului inadecvat faţă de femei. Dezvăluirea i-a făcut dificil accesul la investitori ulterior, când a căutat finanţare pentru HQ Trivia. De asemenea, la HQ s-a confruntat cu acuzaţii asemănătoare, iar la începutul acestui an a influenţat îndepărtarea fostului CEO.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu