Unul dintre figuranții din dosarul celei mai mari capturi de heroină din ţara noastră, condamnat la închisoare

Unul dintre figuranții în dosarul Heroina, un cetățean al Turciei, condamnat definitiv la 8 ani de închisoare în lipsa lui, a fost încătuşat recent de poliție. Potrivit Procuraturii Generale, e vorba despre Murat Cernit, care a fost reţinut la sfârşitul lunii august, în urma unei operaţiuni comune cu ofiţerii SIS, în momentul în care intenționa să fugă din țară.

Potrivit ziarulnaţional.md, Cernit se plimba liber prin ţara noastră, reuşind de fiecare dată să scape de poliţie folosind identităţi false. De exemplu, în ultimii zece ani el a utilizat mai multe nume, printre care Altig, Dogan şi Cerkez.

Murat Cernit a venit în Moldova în 2008, când a depus și o cerere pentru a-şi legaliza sederea în ţară. În acelaşi an, el a ajuns în atenția publicului odată cu reținerea în "dosarul heroina". Acesta a fost acuzat că, alături de un alt cetățean turc și un grup de polițiști moldoveni făceau parte dintr-o grupare criminală specializată în trafic de droguri.

În prezent, Murat Cernit este deținut la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău. Anterior, potrivit ziarulnaţional.md, turcul a fost expulzat din România pentru legături cu Partidul Muncitoresc kurd și este considerat în prezent lider al comunității kurzilor din Moldova. Acesta a fost inclus și în lista Departamentului Trezoreriei de Stat din SUA în calitate de persoană care finanțează terorismul.

În 2008, în centrul Capitalei au fost capturate 200 de kilograme de heroină, valoarea acestora fiind estimată la zece milioane de euro. Acesta e cea mai mare cantitate de droguri depistată pe teritoriul ţării. Stupefiantele erau ascunse în saci cu fasole, care erau transportaţi cu un microbuz. La volanul vehiculului se afla un cetăţean turc.

Heroina a fost adusă din Afganistan, fiind împachetată în Turcia. În acest caz au fost cercetaţi patru poliţişti moldoveni şi doi cetăţeni turci. La sfârşitul lunii mai, patru dintre ei, printre care şi Cernit, au fost condamnaţi de Curtea Supremă de Justiție. Aceştia au primit pedepse între 3 şi 14 ani de închisoare. 

loading...

Lasă un comentariu