Unul dintre ei ar putea fi viitorul director al CNA. Candidaţii admişi la concurs

Parlamentul va alege şeful Centrului Anticorupţie din nouă candidaţi. Printre aceştia se numără, fostul director adjunct al CNA, Cristina Ţărnă, dar şi secretarul general al Preşedinţiei, Ruslan Flocea. 

Lista  candidaţilor admişi la concursul, care va avea loc în data de 29 iulie:

1. GUȚAN Veaceslav 
2. MOISEI Vitalie 
3. GOREA Dorin 
4. ȚĂRNĂ CRISTINA 
5. MAIMESCU SAVA 
6. FLOCEA RUSLAN 
7. MACOVEI GHEORGHE 
8. VEREBCEANU Vitalie 
9. CARMANOVICI ALEXANDRU 

În lista cu numele candidaţilor, publicată pe site-ul Parlamentului, apare Dorin Gorea, fost șef al Direcției municipale Chișinău a Serviciului de Informații și Securitate, precum şi Veaceslav Guțan, pofesor la academia de poliţie. Precizăm că printre candidaţi nu se regăseşte Mihail Gofman, fost șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, despre presa a scris că a anunțat intenția de a participa la concurs.

Anterior, unii participanţi, printre care și Cristina Țărnă, au constatat lipsa transparenţei în concursul de selectare a noului director al CNA. Mai mult, ședinţa Comisiei de profil la care a fost examinat acest subiect a avut loc cu uşile închise, departe de ochii presei.

Funcţia de director al CNA a devenit vacantă după ce Bogdan Zumbreanu a fost demis în data de 8 iunie, cu voturile deputaţilor alianţei PSRM-ACUM. În prezent, interimatul funcției este asigurat de vicedirectorul instituției, Lidia Chireoglo. Concursul a început în data de 28 iunie, şi a fost prelungit până în 19 iulie de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului.

Nouă candidaţi au fost admişi la concursul pentru funcția de director al Centrului Naţional Anticorupţie. Datele au fost publicate pe site-ul Parlamentului, fără a preciza câte persoane în total au anunțat intenția de a candida la șefia instituției. Concursul va avea loc luni, 29 iulie. CV-urile și conceptele de management și dezvoltare instituțională a CNA prezentate de candidați, vor fi publicate mai târziu.

Totodată, purtătorul de cuvânt al CNA Angela Starinschi a scris pe Facebook că a văzut lista candidaţilor:

"Patru din ei sunt "bâvşie". Adică de-ai noştri. Toţi buni. Toţi cu exaperienţă managerială. Dacă trece unul din ei - e bine. Indiferent de mozoleala din presă pe care o vor face unii, încercând să-i pună într-un buzunar politic sau altul."

Lasă un comentariu