Unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a donat acțiuni în valoare de 3,4 miliarde de dolari

Warren Buffett, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a donat acțiuni din compania Berkshire Hathaway Inc (BRKa.N), evaluate la 3,4 miliarde de dolari, pentru cinci acțiuni caritabile.

Aceasta este cea mai mare sumă pe care magnatul o oferă, având în vedere planul său de a-și dona averea. A 13-a donație anuală realizată de Buffett reprezintă 17,7 milioane de acțiuni ale companiei Berkshire, evaluate fiecare la 192 de dolari, relatează Reuters.

Cea mai mare parte a sumei a fost donată fundației lui Bill Gates, Bill & Melinda Gates Foundation. Restul banilor au fost direcționați către fundația lui Buffett, care poartă numele lui Susan, prima sa soție trecută în neființă, și către acțiuni caritabile desfășurate de copiii omului de afaceri, Howard, Susan și Peter.

În vârstă de 87 de ani, Warren Buffett a donat, începând din 2006, peste 30,9 miliarde de dolari în scopuri caritabile, dintre care aproape 24,5 miliarde de dolarii fiind direcționați către Fundația lui Bill Gates, notează sursa citată. Magnatul a donat 3,17 miliarde de dolari în 2017. Deși a renunțat la 43 la sută din acțiunile pe care le avea în 2006, omul de afaceri Warren Buffett mai deține aproape 17 la sută din acțiunile companiei Berkshire, conglomeratul din Omaha, Nebraska pe care îl conduce din 1965.

În urma donației, Buffett ar urma să ajungă pe locul patru în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la 79,2 miliarde de dolari, conform Forbes.

Pe primele trei poziții din clasament sunt Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere de 149,7 miliarde de dolari, Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, (93,6 miliarde de dolari), și de Bernard Arnault, directorul executiv al companiei LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton (LVMH.PA), cu o avere de 80 de miliarde de dolari. 

loading...

Lasă un comentariu