Unul din adjuncţii şefului miliţiei din Odesa, ARESTAT. De ce este acuzat Dmitri Fucedji

Embed:

Unul dintre adjuncţii şefului miliţiei din Odesa a fost reţinut. El este acuzat că nu a reacţionat prompt în timpul violenţelor de săptămâna trecută, soldate cu aproape 50 de morţi. Noul guvernator al regiunii, Igor Paliţa, a declarat că nicio persoană vinovată de masacrul de vineri nu va scăpa nepedepsită. Între timp, operaţiunea antitero din estul Ucrainei continuă.

Trupele ucrainene au recucerit primăria din Mariupol, unde noaptea trecută au avut loc lupte grele. Nemulţumiţi, separatiştii au dat foc mai multor cauciucuri şi chiar unui troleibuz. Iar în regiunea Doneţk a ajuns un grup de militari ruşi, care au anunţat că sunt voluntari din Crimeea.

"Ne întărim poziţiile. Ne-au înconjurat din toate părţile, dar nu-i nimic, vom continua lupta", a spus un militant rus.

Iar la Harkov, autorităţile au renunţat la parada tradiţională de 9 mai, din cauza unor posibile provocări care ar putea degenera în violenţe.

Pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din 25 mai sunt în toi. Oamenii speră că situaţia din ţară se va schimba în bine după această dată.

Între timp, guvernul de la Kiev a primit peste trei miliarde de dolari din partea Fondului Monetar Internaţionl. Este vorba despre prima tranşă din creditul de peste 17 miliarde, promis Ucrainei de această organizaţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu