Unui fost magistrat din Drochia i-au confiscat 6.400 de euro. Judecătorul va petrece ANI BUNI în închisoare

Apelurile unui judecător și Drochia și ale avocatului său au fost respinse de curtea de Apel Bălți.

În schimb a fost admis apelul procurorului care a prezentat acuzarea de stat, în ceea ce privește măsurile asiguratorii, pronunțându-se o nouă hotărâre.

Astfel, s-a confiscat în contul statului suma de 6400 Euro, bani ce reprezintă bunurile rezultate din infracțiune.

Totodată a fost menținut sechestrul pe bunurile ridicate de la inculpat în valoare de 2600 dolari SUA și 1150 Euro.

În rest, sentința a rămas fără modificări și reținerea inculpatului. 

Decizia este executorie, cu posibilitatea de a fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

PUBLIKA.MD amuntește că un judecător din Drochia a fost condamnat la șapte ani de închisoare, amendat cu 160 mii de lei şi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice timp de 10 ani.  Bărbatul este învinuit corupție. 

Magistratul a fost reţinut în primăvara anului 2016 în urma percheziţiilor la domiciliu, automobilului, biroului de serviciu, percheziţiei corporale.

Urmărirea penală pe acest caz a fost pornită în baza plângerii depuse de o petiţionară moldoveancă, stabilită cu traiul în Italia, care reclama acţiunile coruptibile ale magistratului. 

Individul a promis că o va ajuta să-şi recupereze casa şi va aranja modalitatea prin care dosarul civil să-i fie repartizat lui, urmând ca detaliile să le discute ulterior. Tot atunci, acesta a pretins şi a primit de la femeie 200 euro precum că pentru consultaţie.

Peste două zile, magistratul i-a cerut femeie suma de 6200 euro pentru examinarea cazul şi pentru adoptarea unei hotărîro în favoarea declarantei. 

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu