Unu, doi, trei, Costea, cum se aude: Metoda ingenioasă prin care un bărbat din Capitală a încercat să susțină examenul de teorie la școala auto

Cu cameră video, microfon şi cască. Aşa a încercat un bărbat să susţină examenul teoretic, pentru a obţine permisul de conducere. Potrivit responsabililor de la Agenţia Servicii Publice, candidatul încerca a cincea oară să treacă de această probă, dar nu a mai reuşit.

Cazul a fost denunţat la poliţie, care urmează să stabilească în ce măsură acesta poate fi tras la răspundere. Cert este că
bărbatul mai pote să-şi încerce norocul pentru a obţine permis de conducere, la un examen repetat.

Aceste imagini au fost surprinse sâmbăta trecută, în sala de testare, a secţiei de calificare a conducătorilor auto, Chişinău.

Bărbatul avea agăţat la piept o cameră video, prin care transmitea imaginea unei persoane terţe, iar cu ajutorul unui alt dispozitiv instalat în ureche, urma să primească răspuns. Acesta pare că s-a inspirat dintr-un celebru film sovietic, unde un student încearcă să susţină examenul printr-o metodă ingenioasă.

- Unu, doi, trei, proba. Costea, cum se aude?
- Dar asta pentru ce e? Aveţi vreo sărbătoare?
–Examenul pentru mine este întotdeaună o sărbătoare.
-Bilet nr.9, ai legătură.

Potrivit responsabililor din cadrul Agenţiei Servicii Publice, bărbatul avea un comportament suspect în timpul probei teoretice.

"Preşedintele comisiei a observat un comportament puţin neadecvat al unui candidat. A fost depistat că acesta este echipat cu un dispozitiv special de transmiterea imaginelor video şi de recepţionare a unor comenzi audio. Mult mai probabil, cineva se afla prin preajmă şi monitoriza examenul", a spus şeful de departament ASP, Gheorghe Crețu.

Responsabilii precizează că acesta este primul caz de acest gen. Anul trecut însă, trei candidaţi au fost prinşi în timp ce încercau să fraudeze proba teoretică, utilizând telefonul mobil.

"Persoanele au recunoscut şi nu a fost nevoie de a lua careva măsuri suplementare. Recunoscând vina, au acceptat să vină peste o lună, la următorul examen", a spus şeful de departament ASP, Gheorghe Crețu.

Pentru a contracara fraudarea examenelor, în timpul susţinerii probei este asigurată supravegherea video.

Aceasta sală, unde este susţinută probe teoretică pentru a obţine permis de conducere, este supravegheată de şapte camere de luat de vederi. Imaginile video pot fi văzute în regim real. Mai mult, acestea sunt stocate pe un server general al instituţiei

Potrivit datele Agenţiei Servicii Publice, anul trecut, doar 48% dintre cei care au vrut să obţină permis de conducere, au susţinut proba teoretică din prima încercare. În cazul probei practice, aproape 80 la sută nu au putut să treacă acest test din prima. Unii şoferi confirmă că examenele pentru permis de conducere le-au dat bătăi de cap.


Anul trecut, în ţară au fost eliberate puţin peste 48 de mii de permise de conducere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu