Untul de arahide, sucul de portocale şi bourbon-ul din SUA taxate suplimentar în UE din cauza lui Trump

Uniunea Europeană a anunțat că ar putea taxa suplimentar produse importante din Statele Unite, precum untul de arahide, sucul de portocale, afinele şi bourbon-ul din SUA, dacă Donald trump va impune taxe vamale pentru importurile de oțel și aluminiu, scrie libertatea.ro.

"O listă provizorie este în discuţie şi va fi dată publicităţii în scurt timp. Pe această listă se regăsesc produse din oţel, produse industriale şi agricole. De asemenea, pe listă se regăsesc anumite tipuri de bourbon precum şi alte produse precum untul de arahide, sucul de portocale, afinele" a explicat comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom.

Anunțul Comisie Europene vine după ce săptămâna trecută, Donald Trump şi-a anunţat intenţia de a impune taxe vamale de 25% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru importurile de aluminiu. Președintele american spune că așa va contracara importurile ieftine care afectează industria şi locurile de muncă din SUA.

Uniunea Europeană transmite că speră să fie scutită de măsurile anunțate săptămâna trecută spunând că "Nu există câştigători într-un război comercial".

Europenii exportă anual spre SUA oţel în valoare de aproximativ cinci miliarde de euro şi aluminiu în valoare de un miliard de euro. Taxele vamale preconizate de Trump, considerate drept măsuri protecţioniste de UE, ar putea să aducă europenilor prejudicii evaluate la 2,8 miliarde euro, potrivit calculelor Comisiei Europene.

În plus, pe lângă complicarea accesului pe piaţa americană a siderurgiştilor europeni, taxele lui Donald Trump ar putea deturna către Europa o parte din producţia siderurgică a altor ţări care nu vor mai găsi debuşee în SUA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu