UNL: Ce şanse de victorie are Moldova în partida cu San Marino

Embed:

Următoarea adversară a Moldovei din Liga Naţiunilor, San Marino, este a treia cea mai mică naţiune din Europa după Monaco şi Vatican. Echipa naţională a acestei ţări nu a avut niciodată un cuvânt de spus în fotbal, iar statistica ei este una dezolantă.

San Marino a apărut pe harta sportului rege în 1986, atunci când a pierdut un amical în faţa Canadei, scor 1-0.

În 32 de ani de existenţă, selecţionata "piticului" stat a obţinut o singură victorie: 1-0 cu Liechtenstein într-o partidă de pregătire disputată în 2004 şi a marcat, în total, de 23 de ori.

Acestea sunt câteva din puţinele clipe de glorie ale fotbaliştilor din San Marino.

În 2016, ei au obţinut al patrulea egal. S-a întâmplat pe teren propriu în meciul cu Estonia, scor 0-0. Sanmarinezii au dat startul nebuniei şi au sărbătorit abia al doilea punct obţinut într-o campanie preliminară.

Anul trecut, Mirko Palazzi a înscris în înfrângerea, scor 5-1, cu Azerbaidjanul, acesta fiind singurul gol marcat în 2017 şi primul în ultimii doi ani.

"A fost mai mult un gol de consolare, dar oricum cred că este important. Am fost învinşi cu 5-1, dar a fost un moment personal de glorie, deoarece, cu toţii, facem sacrificii mari în procesul de pregătire pentru un meci", a declarat Mirko Palazzi, atacant San Marino.

Sacrificiile sunt la ordinea zilei pentru jucătorii din San Marino şi asta pentru că o bună parte din echipă este formată din amatori, care jumătate de zi merg la muncă şi doar o parte mică de timp o acordă antrenamentelor.

"Când intrăm pe teren, fiecare dintre noi se simte un profesionist, chiar dacă suntem inferiori adversarilor din mai multe aspecte ale fotbalului. Indiferent de adversar, dăm totul în teren", a spus Mirko Palazzi, atacant San Marino.

"Aceasta este cea mai mare problemă. Însă în perioada recentă lucrurile se mişcă din loc. Avem o relaţie mai bună cu cei responsabili de competiţia internă din San Marino, cu antrenorii de club, dar şi cu jucătorii. Cu toţii muncim pentru binele echipei naţionale", a spus Franco Varrella, antrenor San Marino.

Vineri, 12 octombrie selecţionata statului San Marino va juca la Chişinău cu reprezentativa ţări noastre în Liga Naţiunilor.

Partida se va disputa pe stadionul Zimbru din capitală de la ora 21 şi 45 de minute, şi va putea fi urmărită la PRIME.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu