Universităţile din Moldova, în topul celor mai bune 20.000 de instituţii de învăţământ din lume

Embed:

Aproape 20 de instituţii de învăţământ universitar din Moldova se regăsesc şi anul acesta într-un top al celor mai bune 20 de mii de universităţi din lume. Este vorba despre topul Ranking Web of World University, care este o iniţiativă a Consiliului Superior de Investigaţii Ştiinţifice din Spania.

Academia de Studii Economice conduce lista universităţilor din Moldova, intrate în clasament, şi este pe locul 2473. ASEM este urmată de Universitatea Tehnică, pe poziţia 3194 şi ULIM care ocupă locul 4596.

Topul este continuat de Universitatea de Stat din Moldova. Această instituţie este plasată pe locul 5356. Câteva poziţii mai jos se regăsesc în top Universitatea de Medicină şi Farmacie "N. Testimiţanu", Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălţi şi Universitatea Agrară.

În clasament se mai regăsesc universităţi din România, Rusia şi Ucraina. Pe primele zece locuri în acest clasament se află universităţi din SUA, precum Harvard University, Stanford University, University of Michigan şi altele.

Topul universităţilor Ranking Web of World University este singurul, de acest fel, din lume şi se publică din 2004, de două ori pe an.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu