Universitatea Tehnică conduce clasamentul celor mai bune instituţii de învăţământ superior

Embed:

Universitatea Tehnică din Moldova este cea mai bună instituţie de învăţământ superior din ţară. Aceasta deţine primul loc în topul universităţilor, realizat de Consiliul Naţional Pentru Acreditare şi Atestare.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie "Nicolae Testemiţanu" ocupă locul doi în topul instituţiilor de învăţământ superior din ţară.

Pe poziţia a treia se situează Universitatea de Stat din Moldova, urmată de Academia de Studii Economice.

La mijlocul clasamentului se regăsesc Universitatea Agrară, Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Universitatea Liberă Internaţională din Moldova.

Cele mai slab cotate instituţii de învăţământ superior sunt cele cu profil militar.  Astfel, Academia "Ştefan cel Mare" a Ministerului de Interne şi Academia Militară a Forţelor Armate "Alexandru cel Bun" ocupă  locurile 18 şi, respectiv, 19.

Clasamentul a fost realizat în baza rezultatelor evaluării şi acreditării ştiinţifice. La stabilirea ratingului naţional al universităţilor s-a ţinut cont de capacitatea de cercetare a instituţiei, publicaţiile ştiinţifice, brevetele obţinute, resursele umane, tehnice şi financiare, dar şi de impactul economic şi social al proiectelor ştiinţifice.

Şi în topul elaborat anul trecut primul loc i-a revenit Universităţii Tehnice, iar ultima în clasament a fost Academia Militară "Alexandru cel Bun".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu