Universitatea Tehnică a Moldovei va avea un amfiteatru modern. Proiectul grandios a costat 2,5 milioane de lei

Embed:

Universitatea Tehnică a Moldovei va avea, în curând, un amfiteatru modern. Lucrările de construcţie sunt pe ultima sută de metri. Pentru acest proiect grandios, instituţia a cheltuit 2,5 milioane de lei. Astfel, începând cu luna septembrie, amfiteatrul va găzdui cele mai importante evenimente ştiinţifice de la UTM.

Aula este amplasată în campusul universitar din sectorul Râşcani al Capitalei şi va avea o capacitate de circa 250 de persoane. Lucrările au început acum o lună, iar spaţiul este de nerecunoscut. Încăperea a fost izolată termic, au fost înlocuite geamurile vechi şi renovate scările, uşile, precum şi o pasarelă care duce spre aceasta.

"Acuma se finalizează lucrările pentru pardoseală. Urmează în câteva zile să înceapă instalarea mobilierului, să fie finalizate şi lucrările de ventilare, să fie instalate jaluzelele, corpurile de iluminat şi sistemul electronic audio", a declarat Viorel Bostan, rectorul Universităţii Tehnice a Moldovei.

Deocamdată, acesta este primul amfiteatru studenţesc de acest tip al instituţiei, dar în scurt timp, administraţia promite să construiască alte două.

"Urmează în foarte scurt timp să începem lucrările altui amfiteatru, la facultatea Tehnologia Alimentelor, după care va urma şi amfiteatrul de la facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică", a declarat a declarat Viorel Bostan, rectorul Universităţii Tehnice a Moldovei.

Scopul acestor proiecte este de a crea un mediu de studiu confortabil pentru studenţi şi pentru a-i stimula pe tineri să-şi continue studiile în Republica Moldova.

"Vrem să demonstrăm studentului că avem şi condiţii foarte bune de studii, fiindcă în ultima perioadă, în urma sondajelor pe care le efectuăm anual în rândul studenţilor, mi-au zis că, uite, vrem spaţii mai prietenoase."

Suma de circa două milioane şi jumătate de lei, destinată construcţiei amfiteatrului studenţesc, a fost alocată din bugetul universităţii şi cel al Fondului de Eficienţă Energetică. În prezent, la Universitatea Tehnică a Moldovei îşi fac studiile peste nouă mii de studenţi.

Lasă un comentariu