Uniunea Salvați Basarabia, noul partid politic lansat la Chișinău

Embed:
Uniunea Salvați Basarabia este denumirea unui nou partid politic lansat la Chișinău. Acesta va fi condus de fostul liberal Valeriu Munteanu, care a fost şi candidatul ACUM în circumscripția Orhei la alegeri din februarie. Noua formaţiune critică atât fost, cât și actuala guvernare și se declară unionistă. USB este succesoarea Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană, care în 2011 a fost absorbită de Partidul Liberal.

"Nu mai vreau să îi întreb pe Maia Sandu şi pe Andrei Năstase cum ne vor duce dânşii numaidecât în raiul european în condiţiile în care Dodon deţine preşedinţia Republicii, speaker-ul Parlamentului, structurile de forţă şi împarte cu ACUM Guvernul şi majoritatea paralamentară. Pentru că mi-ar fi ruşine de ruşinea dânşilor indiferent ce răspuns mi-ar da", a menționat Valeriu Munteanu, preşedinte Uniunea Salvaţi Basarabia.

Secretar general al formaţiunii a fost ales Ilie Creţu, un tânăr care acum două săptămâni a părăsit Partidul Liberal.

"Sunt conştient că acest proiect politic este unul românesc şi pro-european. Sunt convins că acest proiect politic îşi propune să unească oameni dar nu ştampile de partide", a declarat Ilie Crețu, secretar general Uniunea Salvaţi Basarabia.

Conducerea partidului, deocamdată, nu poate spune cu certitudinea dacă va avea candidaţi la alegerile locale din 20 octombrie. Până să ia vreo decizie, partidul caută un imn, care, cel mai probabil, va deveni piesa "Fie să renască", interpretată de trupa românească Phoenix.

Lasă un comentariu