Uniunea Europeană va oferi Asistență tehnică pentru susținerea Societății Civile din Republica Moldova

Uniunea Europeană va ajuta Organizațiile Societății Civile (OSC) din Republica Moldova să-și consolideze capacitățile instituționale, prin creșterea potențialului de accesare a fondurilor nerambursabile și a nivelului de implicare în procesul de luare a deciziilor în guvernarea locală, regională și națională.

Este obiectivul principal al proiectului "Asistență Tehnică pentru susținerea dezvoltării Organizațiilor Societății Civile din Republica Moldova", finanțat de Uniunea Europeană și implementat de consorțiul condus de Family and Childcare Center (KMOP). Evenimentul de lansare a avut loc în data de 14 martie 2018 la Chișinău, cu participarea șefului Delegației UE în Republica Moldova, Ambasadorul Peter Michalko.

Proiectul cu durata de implementare de trei ani este adresat organizațiilor societății civile locale, inclusiv din regiunea transnistreană, care vor dori să aplice pentru obținerea fondurilor nerambursabile din partea Uniunii Europene. OSC-urile din regiune, în special organizațiile care activează la nivel de comunitate, vor avea oportunitatea de a primi sub-granturi prin intermediul a trei organizații, care vor implementa Schema de Granturi din cadrul Programului UE "Civil Society Facility 2015".

Acest program, în valoare de 7 mln euro, reprezintă instrumentul de bază pentru implementarea suportului UE în domeniul  societății civile. Două dintre cele trei organizaţii, care vor oferi aproximativ 3 mln euro OSC-urilor din mediul rural, sub formă de granturi mici, au fost deja selectate:-Fundația Est-Europeană și Fundația Soros Moldova. Curând urmează a fi selectată încă o organizație.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu