Uniunea Europeană va deschide un oficiu în Benghazi pentru a ajuta civilii din Libia

Embed:

Uniunea Europeană intenţionează să deschidă un departament pentru a favoriza transportarea ajutoarelor umanitare în oraşul libian Benghazi. Potrivit BBC, declaraţiile au fost făcute de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton. În acelaşi timp, presa occidentală scrie că soldaţii lui Gaddafi folosesc femei şi copii ca scuturi umane, pentru a se apăra de atacuri în Misrata.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politica de securitate afirmă că UE va acorda ajutor Libiei în domeniile de educaţie şi sănătate, dar şi în asigurarea securităţii la graniţele ţării.

În acelaşi timp o publicaţie arabă extrem de populară, Asharq Alawsat [Aşarc al Ausat] scrie că liderul de la Tripoli a iniţiat o campanie prin care obligă femeile şi copii să se înroleze în armată. Cotidianul mai notează că cei care refuză sunt persecutaţi şi arestaţi.

Pe de altă parte, postul de televiziune de la Tripoli respinge acuzaţiile. Colonelul Gaddafi a recurs la acest gest pentru că, potrivit unor oficiali libieni, NATO plănuieşte o "invazie terestră" pe teritoriul Libiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu