Uniunea Europeană şi Marea Britanie au ajuns la un nou acord pentru Brexit

Embed:

Uniunea Europeană şi Marea Britanie au ajuns la un nou acord pentru Brexit. Premierul britanic, Boris Johnson, s-a lăudat cu această reuşită pe pagina sa de Twitter. Entuziasmul lui ar putea însă să dureze foarte puţin întrucât planurile pot fi zădărnicite acasă. Asta deoarece acordul are nevoie de votul Parlamentul britanic, iar acolo Johnson nu are majoritate. Mai mult, în această dimineaţă premierul a pierdut încă un aliat.

Partidul Unionist Democrat din Irlanda de Nord, care sprijină Guvernul Johnson, a anunţat că nu poate susţine acordul în forma în care a fost negociat. În acelaşi timp, Jeremy Corbyn,  liderul Partidului Laburist, cea mai mare formaţiune politică de opoziţie din Marea Britanie, a criticat acordul menţionând că prevederile acestuia sunt mai rele decât cele negociate anterior de fostul premier Theresa May.

"Suntem nemulţumiţi de prevederile acordului şi vom vota împotrivă. Cu toate acestea, vrem să vedem toate detaliile care au fost modificate", a comunicat liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn.

Corbyn a mai adăugat că unica soluţie de a ieşi din impas este organizarea unui nou referendum pe tema Brexitului. Acordul negociat de Johnson va fi supus votului în Legislativul de la Londra în această sâmbătă.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că modificările în acord s-au concentrat în special asupra frontierei dintre Irlanda şi Irlanda de Nord. Dacă acordul nu va fi aprobat, Johnson va fi nevoit să ceară o nouă amânare a ieşirii ţării sale din Uniunea Europeană. Asta deoarece există o lege votată în Parlamentul de la Londra care îl obligă să facă acest lucru dacă un acord nu este obţinut în timp util.

Divorțul dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană este programat pentru data de 31 octombrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu