Uniunea Europeană prelungeşte cu încă șase luni sancțiunile împotriva Rusiei

Embed:

Uniunea Europeană prelungeşte cu încă șase luni sancțiunile împotriva Rusiei. La un acord comun au ajuns liderii europeni, care s-au reunit, ieri, în cadrul unui summit la Bruxelles. La eveniment au fost discutate și alte probleme ale blocului comunitar. Unul dintre subiecte a fost Brexit-ul.  

Anunțul despre prelungirea sancțiunilor împotriva Rusiei a fost făcut pe Twitter de președintele Consiliului European, Donald Tusk. El a menționat că liderii europeni au luat această decizie, deoarece conflictul între forţe guvernamentale şi separatiştii proruşi continuă în estul Ucrainei, iar Rusia nu respectă angajamentele luate la Minsk.

Măsurile punitive urmează să fie prelungite începând de săptămâna viitoare. În cadrul summitului, multe discuții s-au axat pe tema Brexit-ului.

Premierul britanic, Theresa May, susține că Regatul Unit nu va obliga pe niciun cetățean al UE să părăsească teritoriul țării după despărţirea de Bruxelles.


”Regatul Unit își propune să protejeze drepturile cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie, dar şi să protejeze drepturile britanicilor din Europa", a spus premierul Marii Britanii, Theresa May.

May a mai adăugat că cetăţenii ţărilor UE aflaţi în Marea Britanie de cel puţin cinci ani vor avea drept de rezidență. Ideea a fost salutată de cancelarul german, Angela Merkel.


”Este un început bun. Bineînțeles, rămân încă multe, multe alte chestiuni”, a afirmat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că încă speră ca Marea Britanie să rămână în UE.


”Uniunea Europeană este fondată pe visuri care păreau imposibil de realizat. Prin urmare, cine știe?! Puteți spune că sunt un visător, însă nu sunt singurul.”

Oficialii din blocul comunitar și-au mai propus să intensifice eforturile în lupta împotriva terorismului şi au făcut un apel către instituţiile media să împiedice propagarea mesajelor extremiste.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu